De projecten voor Stevoort Solidair 2017 zijn gekend:

 

 

  • Assjette vzw. Zij zorgen voor tewerkstelling en / of begeleiding van mensen met autisme met een normale begaafdheid met een mogelijke doorstroom naar het normaal economisch circuit.
  • Smile for I-Cell. Kinderen met I-Cell vechten een oneerlijke strijd. Er bestaat geen behandeling en veel kinderen halen helaas hun vijfde verjaardag niet. Om in de toekomst behandeling van I-Cell disease mogelijk te maken is Smile voor I-Cell opgericht.Activiteiten waaraan we meewerken:
-Werelddagen: begin oktober
-Missiezondag:  3e zondag van oktober
-Ontbijtkorf: moederdag; 2e zondag van mei
-Solidaire maaltijd: in de vastentijd
-Wereldwinkel
-Lammetjes-kijkdag
-Pinkstermaal

Contactpersoon:
Anita Toetenel, Lindestraat, Stevoort
anita.toetenel(at)telenet.be

De Werkgroep Derde en Vierde wereld heeft als doelstelling informatie geven over en aandacht vragen voor onze plaatselijke ‘missionarissen’. Vooral ook hedendaagse projecten willen we een steuntje in de rug geven.
Ontwikkelingshulp in het Zuiden; armoede en ongelijkheid in de wereld, kwetsbare medemensen, jong en oud, hier dicht bij ons en in de derde wereld zijn onze prioriteiten en willen we blijvend onder de aandacht brengen met een frisse blik. Wij werken met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.

De werkgroep organiseert allerlei activiteiten om fondsen te verzamelen. De verdeling van de opbrengsten wordt ieder jaar in een open vergadering besproken.